Maukas Peru Rojo

perjantai 20. huhtikuuta 2018

Tämä meinasi unohtua.
Jarin Perusta tuoma Rocoto Peru Rojo (C. pubescens) kypsytti ensimmäisen ja toistaiseksi ainoan chilinsä punaiseksi jo kuukausi sitten.

Kun se oli muutaman viikon kypsynyt ja alkoi jo nahistua, poimin sen, otin siemenet kuivumaan ja unohdin chilin sitten jääkaapin ylähyllylle muiden taakse, onneksi tiiviissä Minigrip-pussissa, missä se oli säilynyt moitteettomana yli kaksi viikkoa.

Broileria vain merisuolalla ja rocotolla maustettuna paistumassa.

Meillä syödään usein broileria. Terveysapostolien varoitukset punaisesta lihasta ovat menneet perille, vaikka en oikein ymmärräkään eri lihojen terveyseroja. Porosta ja lohesta en kuitenkaan luovu, sanovat mitä sanovat. Enkä chilistä.

Broilerinsuikaleita jossakin marinadimössössä en voi sietää, mutta onneksi maustamattomiakin alkaa löytyä kaupoista. Nyt oli tarjouksena "kauralla kasvanutta merisuola- jyväbroileria" fileenä. Kaikkea ne keksivätkin erottuakseen. Merisuola ei minua häirinnyt, kun sitä joka tapauksessa olisin lisännyt. Leikkasin fileet paloiksi, jolloin niitä on helpompi paistaa ja jakaa ruokailijoille. Rocoto Perun paloittelin pieneksi ja paistoin broilerin palojen kanssa. Mitään muuta ei tarvittu. Jaa, hippusen merisuolaa lisäsin.

Maku oli herkullinen, mieto rocoton maku. Tämähän oli talvisatoa. Kesällä saattaa maku olla voimakkaampi, kun saavat aurinkoa ja kasvavat isommaksi.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.