Mustasta punaiseksi, vihreästä kermanvalkoiseksi

keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Tasmanian Red (C. chinense ?)
Kypsymisten aika parvekkeella. Tasmanian punaisella se kesti puolitoista kuukautta. Pienimmät kypsyivät ensin.

 

Peruvian White Habanero (C. chinense) ei sekään siis oikeasti ole mikään Habanero, ei edes muistuta sitä, mutta sellaisen nimen ovat tälle antaneet. White Bullet on erään siemenkauppiaan rekisteröimä nimi ja luotiahan nuo muistuttavat. Ihan valkoisia näistä ei taida tulla, vaan ne kypsyvät kermanvalkoisiksi noin kuukaudessa. Minulla on myös toinen saman tyyppinen perulainen lajike White Habanero kasvamassa, mutta siinä pikku luodit eivät ole vielä kypsiä. Kasvutavaltaan se on kuitenkin aivan erilainen, joten samat chilit nämä eivät ole, kuten olen nähnyt väitettävän.

Nimien kirjoitustavaltaan nämä chilit ovat hankalia. Kun tasmanialaisenkin nimeen usein lisätään habanero ja kolmiosaiset nimet kirjoitetaan kaikissa mahdollisissa sanajärjestyksissä, löytäminen tietokannoista tai aakkosellisista luetteloista on hankalaa. Yritän täällä noudattaa kotimaisen ChiliWikin kirjoitustapoja.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.