On siinä itua - 2011

lauantai 1. tammikuuta 2011

Tämän vuodenvaihteen tulokas on intialainen chinense Lotha Bih, Pepper-Kingin Intiasta tuoma ja nimeämä lajike. Sitä on komeasti nimitetty "Kaikkien Jolokioiden äidiksi" tai muuta yhtä lennokasta. Tiettävästi tämä on kuitenkin hieman miedompaa kaliiperia kuin Bih ja Bhut Jolokia tai Naga Morich.

Tuollainen kuitenkin avaa sirkkalehtensä juuri vuoden ensimmäisenä päivänä. Siitä on hyvä lähteä kasvuun. Jos se sujuu normaalien chinenseiden tapaan, kypsää maisteltavaa voisi olla jo toukokuussa.



Lähikuvassa (loittorenkailla 50mm objektiivilla) näkyy selvemmin, miten sirkkalehdet kaartuvat siemenen sisällä. Kyllä ne tuosta putkahtavat ulos, kun ovat jo noin pitkälle päässeet. Joskus ne jäävät kokonaan siemenen sisään, eli taimi on kypärä päässä. Sen irrottamiseen ei auta voima, vaan kosteus ja aika. Taimen voi peittää muovipussilla tai kumota lasin sen päälle, jolloin ilman kosteus taimen ympärillä kasvaa lähelle 100%, siemen pehmenee ja lehdet pääsevät putkahtamaan ulos. Suihkuttelu auttaa myös.

Hyvää Uutta Vuotta 2011 kaikille lukijoilleni!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.